Lindebloesem - gedroogde kruiden | Webshop Natural Herbs and Oil

Lindebloesem

 4.95

Lindebloesem – Tilia cordata Mill.

Lindebloesem oftewel Tilia cordata mill. is een winterharde, breed uitgroeiende en bladverliezende boom en behoort tot de bedektzadigen (Tiliaceae)

Inhoud: 100 gram

Lindebloesem oftewel Tilia cordata mill. is een winterharde, breed uitgroeiende en bladverliezende boom en behoort tot de bedektzadigen (Tiliaceae).

Waar komt lindebloesem vandaan?

Voor de Germanen was het de “heilige boom” en gewijd aan de de Godin Freya. Bij de Grieken was het hun meest geneeskrachtige boom.

Tegenwoordig vinden we veel kruisingen, die wel allemaal medicinaal gebruikt kunnen worden. U kunt meer informatie vinden op o.a. Wikipedia

Beeld en toepassingen

De linde wordt ongeveer tot 30 meter hoog. Ze heeft dunne, donkergrene rondhartvormige bladeren. De boom bloeit pas na het 20e of 30e levensjaar. Van juni tot juli verschijnen er dan honingzoetgeurende vuilwitte tot geelwitte bloemen.

Lindebloesems worden hoofdzakelijk gebruikt in tincturen en infusies. Tegenwoordig gebruikt men ze ook door de honing, in salades, in likeuren en maakt men er limonade van. Bekent staat de Lindebloesem ook in zijn siroop.

Waar is de Lindebloesem goed voor?

Er is een heleboel informatie over het historisch gebruik. Dit zijn in ieder geval een aantal eigenschappen die wij met u kunnen delen:
– zweetdrijvend, koortswerend
– verzachtend, slijmoplossend
– samentrekkend op de slijmvliezen
– ontstekingswerend
– kalmerend en slaapverwekkend

Advies

Geen nevenwerkingen.