Anijs / Anijszaad - gedroogde kruiden | Webshop Natural Herbs and Oil

Anijs

 4.95

Anijs of beter gezegd anijszaad (Pimpinella anisum L.) is een bloemdragende plant die behoort tot de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae).

Inhoud: 100 gram

Anijs of beter gezegd anijszaad (Pimpinella anisum L.) is een bloemdragende plant die behoort tot de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae).

Waar komt Anijs vandaan?

Anijszaad komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en West-Azië. Men heeft bewijs gevonden dat anijs al in het jaar 1500 v.Chr. werd gebruikt.

Anijszaad wordt met name verbouwd in Zuid-Europa, het Middellandse Zeegebied, Rusland en India. De anijsplant komt ook in Nederland verwilderd voor. U kunt meer informatie vinden op o.a. Wikipedia

Beeld en toepassingen

De anijsplant wordt ongeveer 50 cm hoog en heeft bijzondere opbouw (van ongedeeld aan de onder kant en steeds fijner naar boven). De anijsplant heeft witte bloemschermen en kleine groen peervormige tweedelige splitvruchten.

Anijszaad kan op allerlei manieren worden gebruikt. Naast aromatisch kruid, wordt het ook verwerkt in alcoholische dranken (bijvoorbeeld Ouzo of Raki). Het heeft over het algemeen een zoetige geur en een vrij kenmerkende smaak.

Waar is Anijs goed voor?

Er is een heleboel informatie te vinden over het historische gebruik van Anijs. Dit zijn in ieder geval een aantal eigenschappen die wij met u kunnen delen:
– Het kan eetlust opwekken;
– Het stimuleert en bevordert de borstvoeding;
– Het bevordert de spijsvertering. Hierdoor werkt het krampstillend en darmgas drijvend;
– Het bevordert ook galsecretie (cholereticum) en is tevens galdrijvend (goed bij misselijkheid).

Advies

Wij adviseren anijszaad niet te gebruiken:
– Bij vrouwen die zwanger zijn.
– Personen die hormoonafhankelijke aandoeningen hebben.